2014. augusztus 13., szerda

Uno – Ráadás /Bastian Schweinsteiger novella/

Sziasztok!
Eljött ez a nap is, meghoztam a Bastianos novella ráadás részét!:) Kicsit rövid lett, olyan szösszenet féle, de számomra így kerek. Megpróbáltam az összes levegőben logó kérdésre választ adni vagy valami magyarázatot, remélem senkiben sem fog kétség  maradni!:) Igyekeztem elvarrni az összes szálat!:) Köszönöm az előzőhöz és természetesen az összes részhez érkező komikat illetve pipákat! Ti vagytok a legjobbak, hálás vagyok értük!:)
Egy picit a jövőről is: nem tudom pontosan, hogy mikor jelentkezek újra, csak azt, hogy megint egy novellával, melynek főszereplője Manuel Neuer lesz!:) (Vagy egy másikkal, melynek a főszereplője Thomas Müller. Melyiket sikerül előbb megírnom!?) 
ITT elértek óhaj-sóhaj esetén!:)
Jó olvasást!
Mae BluebellElsa izgatottan gyűrögette a viseltes kártyalapját, olyannyira szorított a szerelmének és a hazája válogatottjának, a brazil rendezésű világbajnokság döntőjének kétszer tizenöt perces hosszabbításában. Azt a bizonyos lapot már hét hosszú éve őrizgette és vitte folyton magával, mikor Bastian tétmeccset játszott. Ott volt minden Bundesliga, Német-kupa, Európa-bajnokság, Bajnokok ligája döntőn és jelenleg: a riói VB döntőn is.
A szőkeség a párja mezében drukkolt a húga, Margaret és a többi focistabarátnő vagy feleség körében.
-         Ezt nem hiszem el, már megint őt találták el szándékosan a labda helyett – morgolódott nagyfokú aggodalommal a hangjában Margaretnek. -  Úristen! – kapta a kezeit a szája elé, hiszen felszakadt a szerelme arca, mely ismét hosszadalmas ápolás vont maga után. – Szétakarják szedni a tizenegyesek előtt? – ugrott fel a hangja a legmagasabb hangtartományba.
-       Nyugi, Els! Minden rendben lesz! – ragadta meg a barátnője ápolt kezét hevesen Marg, hogy a támogatásáról biztosítsa. A barna hajú lány divatos szerelésben, sminkben és kontaktlencsében szorított Elsa párjának és a hazája csapatának. A hosszú tincseit, melyek mögött mindig menedéket talált, már évek óta röviden hordta, kiemelve ezzel a szép vonásait és a nagy szemeit, az ellenkező nem legnagyobb örömére. – Odáig nem jutunk el! Fáradtak a srácok, de menni fog, győzni fognak! – mondta biztatóan a kitűnően diplomázó és azóta elismert énekesnővé vált lány.
Margaret pár héttel az első éneklésüket követően felkereste Elsát és a segítségét kérte, hogy bejuthasson a Zeneművészetire. A felvételire való készülés közben nagyon jó barátnők lettek, így mikor mindketten a kezükbe kapták a világszerte elismert intézmény bőrkötéses és pecsétes bizonyítványát, egy közös show megtervezésébe fogtak. Az interaktív műsorukkal, mely ügyesen ötvözi a klasszikus és modern zene jegyeit, óriási sikereket értek el, szinte a világ minden pontján koncerteztek már az elmúlt évek alatt.
-          Én is bízom bennük, mert maximálisan megérdemelnék! Győzni fognak, világbajnokok lesznek! – emelte a tekintetét az égiek felé, hogy onnan is támogatást kérvényezhessen a Szerelmének és a Csapatának. -  Harjá! Hajrá!– kiáltotta el magát hangosan, amihez a mellettük ácsorgó néhány focistabarátnő is csatlakozott.
-        Itt is vagyok! – toppant a női csoportosuláshoz hirtelen és lendületesen a hosszú haját dobálva Sarah. - Borzalmasan hosszú a sor a vécéknél… - forgatta a szemeit. – Mi volt? Mit hagytam ki? – affektált a szokásához híven.
-          Már megint… - hadonászott idegesen a karjaival Elsa. – Ezt, Bastit ütik, rúgják! - nézett élesen a nála egy fejjel magasabb húgára, aki az eltelt évek alatt kissé megkomolyodott és átváltozott egy hosszabb távon is „elviselhető” személlyé. Néhanapján, azért voltak még periódusok az életében, mikor megint csak előbújt belőle az aljas húzásairól elhíresült manipulatív primadonna, de ezeket szerencsére a kollégáin vezette le.
Sarah egy évvel később, miután bevetett minden szétválasztó taktikát a tarsolyából, „belenyugodott” az exe és a nővére kapcsolatába, sőt mi több, már nem foglalkoztatta mindenáron Elsa „tönkretétele”, a családja illetve Bastian legnagyobb örömére. 
A Brandner házaspár viszonylag hamar megbékélt a dologgal, látva, hogy a fiatalok komolyan gondolták és beismerve, hogy Sarah bizony csúnyán kijátszotta őket egymás ellen, noha a családi béke fontosságát a problémák kibeszélése helyett még mindig előrébb tartották. Erről a téves és hibás meggyőződésükről már nem tudtak illetve nem is akartak leszokni...
A párost nem zavarták a kezdeti nehézségek, ők végig kitartottak a kapcsolatuk mellett, minden nehézséggel és akadállyal szembe nézve: boldogan, békében illetve szerelemben.
A Nationalelf-nek drukkolok tábora egy emberként meredt a zöld gyepre, a hosszabbítás hosszabbításának második felében, mikor Schürrle megindult a baloldalon és átívelte a 88. percben becserélt Mario Götzének. A huszonkét éves Bayern csillag a mellkasával levette a labdát, majd egy határozott szívből jövő mozdulattal elküldte az argentin Romero kapuja felé. A játékszer le sem pattanva száguldott fénysebességgel egyenesen a hálóba, hogy a megérdemelt trónjára emelje a klasszis és bivalyerős csapatot. A gól hatására a szimpatizánsok örült tombolásba kezdtek, így biztatva a fennmaradó percekben a csapatukat. Elsa a fogát összeszorítva nézte, hogy továbbra sem kímélik a kedvesét, aki a hosszadalmas ápolásai és az őt ért durva belépők után, még mindig képes volt folytatni és a csapata egyik vezére lenni.
A 125. percben a bíró rápillantva az órájára végre kétszer a sípjába fújt, jelezve, hogy a meccsnek vége és utat engedve az érzelmekkel teli ünneplésnek. A lányok hatalmas sikításokkal kezdtek el ugrálni és tapsolni, hogy a számukra legfontosabb embereknek végre beteljesült a legnagyobb álma. Elsa a hosszú, várakozásokkal teli perceket követően, rohamos léptekkel szabadult be az előttük megnyitott futballpályára a Szerelméhez, aki a sorozatos ölelések és elérzékenyülés után a gyepen feküdve pihegett. – Basti! – huppant rá lendületesen a középpályásra a kamerák kereszttüzében, ő sem kímélve a bajor klasszist. – Gratulálok édesem, megérdemelted, a legjobbak vagytok! – tette a szerelme mellkasára a kopottas piros egyest, amelyre számára a világ legcsodálatosabb szava volt ráírva, majd egy forró csókot intézett az izzadt, holtfáradt, de borzasztóan boldog férfi szájára. – Még hét hosszú év után is szerelmes vagyok beléd! – bújt oda hozzá, nem foglalkozva azzal, hogy a párja csapzott, a földön vannak és körülbelül több millió ember követi valószínűsíthetően a jelenetet.
-         Egyetlenem! Én is! – simította meg gyengéden a finom vonású arcot, nem is érzékelve a pihekönnyű lány súlyát, hiszen számára az egyik legfontosabb és legszeretettebb személy fészkelt rajta. – Megengeded, hogy a lap nálam legyen végig?
-       Persze – kacsintott játékosan a bajorra. – Na, de most ideje felkelnünk, hiszen folytatnod kell az ünneplést a fiúkkal és át kell venned a díjad – tápászkodott fel nehézkesen a mondandója közepette a sportolóról, miután hosszú pillanatokon keresztül ölelkeztek és csókolóztak. – Még jó, hogy ma farmert vettem fel és nem ruhát, mert akkor bizony megmutattam volna a világnak a fenekemet… - villantotta meg a szabályos és hófehér mosolyát a szőkeség, amire egy gyöngyöző és szívből jövő kacajt kapott válaszul.
-      Akkor legalább az egész világ tudná, hogy milyen szerencsés fickó is vagyok én… - közölte csillogó szemekkel és büszkén kihúzva a mellkasát Bastian. - Szeretlek!
-          Én is téged! – válaszolt mosolyogva, határtalan boldogsággal a szívében az elismert zongoraművész, majd egy gyors csókot követően lassú léptekkel megindult a kispad felé, magára hagyva az ünneplő bajtársakat. 

6 megjegyzés:

 1. Szia Mae! :)
  Egyben örülök is, hogy olvashattam mi történik a Ráadásban a szerelemeseinkkel, másrészt szomorú vagyok, hogy befejeződött. Nagyon kerek volt az egész történet és nagyon jóra sikeredett! Légy büszke magadra, mert tényleg kiváló, tökéletes munka! :) Várom a Mülleres és Nauer-es novelláid is, kíváncsi vagyok rájuk! :)
  Nagyon örülök neki, hogy együtt maradtak és már 7 éve, jaj, nagyon kis aranyosak együtt. Bár valahol a szívem mélyén sejtettem, hogy ez lesz a vég, mégis nagyon "meglepődtem" és örülök neki! :) Sarah változása és pozitívum szerintem, kezd benőni a feje lágya és elfogadni a dolgokat, ez már tökéletes előrelépés számára. Az utolsó pályán lévő jelenetet, nagyon édes volt, szinte itt volt a szemem előtt és imádni valóak! Kíváncsian várom mit hozol nekünk majd! :) Egyben jó szurkolást ma a Bayernek, én is nézem este és szeretem az ehhez hasonló rangadókat mindegyik országban!:)
  Puszi!

  VálaszTörlés
 2. Szia Drága! :)

  Azt hiszem, ezzel a ráadással vált számomra kerek egésszé a novellád, amit végig nagyon élveztem. Imádtam az általad felépített világot, ahogy játszottál a szálakkal, a lezárás pedig tökéletes volt. Pont egy ilyen véget képzeltem el, és hihetetlenül boldog vagyok, amiért a főhőseink harcoltak a szerelmükért, ők egymásnak vannak teremtve. :) Örülök, hogy végül a család is megbékélt a helyzettel, amivel bevallom, meg is leptél, mert a harmadik rész alapján nem erre számítottam, de pozitív élmény volt, hogy valamilyen szinten ők is elfogadták a dolgot. A VB döntője pedig tökéletes választás volt, mert azóta tisztelem, és szeretem is Bastit, mert a végén többet volt már a földön, mint állva, de ő csak azért is ment tovább, igazi sportolóhoz való viselkedés volt ez tőle. Az utolsó jelenet pedig nagyon aranyos volt, olyan édesek Elsa és Basti együtt, tényleg megérdemelték, hogy boldogok legyenek együtt. :)
  Nagyon várom, mivel kápráztatsz el minket, és remélem, minél előbb olvashatunk tőled újra!

  Puszillak,
  Nomi

  VálaszTörlés
 3. Szia ismét! :)
  Más véget el sem tudtam volna képzelni ennek a novellának, nagyon jól sikerült. És nagy kár, hogy ez már az utolsó rész volt, de ezek után kíváncsian várom a további novellákat, Neuert ÉS Müllert is. :))
  Örülök Margaret megjelenésének. Bevallom, Sarah előző részes megjelenése – amit az elejétől kezdve vártam – teljesen elfeledtette velem, hogy volt egy énekes lány is a történetben, és itt most csak néztem, hogy ki az a Margaret. De elég hamar leesett, hogy kiről is van szó. :D
  Sarah-nak is nagyon örültem, hogy végül elviselhető lett, és a szülőkkel együtt belenyugodott Basti és Elsa kapcsolatába – akik egyébként nagyon édesek együtt. Bár egyébként ha Sarah eleve csak a hírneve miatt volt Bastival, annyira nem is izgathatta a dolog. Még mindig tartom, hogy neki igazából azzal volt a baja, ahogy a szüleik kezelték Elsát és őt az évek során.
  Ezt a rövidke részt olvasva visszajött minden VB döntős érzés is, és még mindig egy kicsit hihetetlen, hogy megnyerték. *-* Ha lehetne, visszatekerném oda az időt, hogy átéljem újra és újra és újra. :D
  Remélem, hamarosan újra olvashatunk majd tőled! :)
  xoxo, L.

  VálaszTörlés
 4. Szia! Vár itt valami :)
  http://bayernmunchenfortheend.blogspot.hu/2014/08/dij.html

  VálaszTörlés
 5. Szia Csajszim! :)

  Először is bocsánatot kérek, hogy csak most jutottam el ide hozzád, nagyon szégyenlem magam e miatt, de így egyszerre olvastam el a harmadik részt és a ráadást is, ami nagyon nagyon tettszett. A harmadik részben legszívesebben felképeltem volna Saraht! Nem értem mire fel csapott ekkora patáliát, s bár Elsat a szerelem vezérelte és nem a bosszú, még akkor se kellet volna ilyen drámát kerekítsen maga köré ha a nővére ugyanolyan gátlástalan módon viselkedett volna mint ő annak idején. Fúú, nagyon haragudtam arra a lányra, a fürdőszobás jelenetért oda meg vissza voltam, vigyorogva olvastam a történéseket és láttam magam előtt Basti izmos testét, nem is csodálkozom, hogy Elsa nem tudott várni:D A reggelikészítős, kártyás ötletet imádtam. A ráadás is csodás volt! Örülök, hogy Margaret is kapott egy kis szerepet benne, kíváncsi is voltam, hogy mi lett a leányzóval, de választ adtál minden kérdésre. Örömmel olvastam, hogy az a közveszélyes boszorkány is megnyugodott, és végre kezd felnőni ( Sarah :D ) . A VB döntő igazi hőse Basti volt, olyan akarást láttam rajta, hogy tanítani kellene. Nagyon aranyosak voltak Elsával, imádtam minden egyes sorát az Unonak! Szeretettel várom a többi alkotásodat is! :)
  Legyen szép heted, puszillak! <3

  VálaszTörlés
 6. Sziaa!

  Nem tudom írtam-e már neked, de ha írtam is, az nagyon rég volt. Az is lehet, hogy nem írtam még, viszont a Xavis történeted is olvastam - és akkor annyira örültem, hogy nem valami "szépfiúról" írsz, hanem róla *-*. Na de szóval. :D Már olvastam az Unot, amikor felraktad, csak valahogy soha nem volt időm ideérni.

  Alapvetően már azzal kilóra megvettél, hogy Basti a főszereplő, mert ő egy ikonikus figura számomra is, meg szerintem még rengetegek ember számára - szerencsére, mert megérdemli, hogy az legyen, és inkább rá nézzenek fel a gyerekek mint ilyen CR-ekre... *Dorka lelövi magát, és nem bonyolódik bele ebbe a témába itt, ahol van Basti *-* *

  Alapvetően az egész novellát nagyon okosan felépítetted Sarahval, Elsával, hogy Sarah egy hárpia, az Unózással (imádok Unózni *-* :D), a nyaralással, a fiatal Bastival, szóval minden tökéletes volt, mindenről annyit tudtunk meg amennyit kell, és nem voltak fölösleges információk, és ezért nagy pirospont :)

  Egyetlen dolgot nem értettem sokáig, hogy az énekes lány - Marg - mit keresett tulajdonképpen a képben. De itt az utolsó részben megfejtetted, és ez is annyira jó volt. Közös turné, menő :D

  Most újraolvastam ezt a részt, és a hideg kirázott közben - jó értelemben - mert kábé újraéltem a döntőt... Annyira jó volt *könnyektől homályos szemekkel, nosztalgikusan szemléli a Debreceni tájat* Arra a pár órára még Götzét is szerettem :D De tényleg nagyon szuperül átadtad az izgalmat, az érzéseket, még korábban a novellában a két - akkor még - fiatal kétségeit. Szóval le a kalappal előtted.

  És imádtam itt a végén az Elsa kezében szorongatott Uno lapot :) Az egészet imádtam. Nagyon. Szuper lett tényleg :) És végre Bastis novella *-* És látom, hogy tervezel Manut meg Müllert is, nagyon helyes *-* Várom őket sok szeretettel :D (és akkor igyekszem majd nem féléves csúszással írni :D

  puszi,
  Dora G.

  VálaszTörlés