2013. október 4., péntek

Valami új kezdete...


8 bites szerelem

Számítógép központú világunk, logikus és rendezett kapcsolatokon alapul, mely egyértelműen átlátható és megtanulható. A rendszer alkotói, a legkisebb egységektől kezdve, erre a nyilvánvalóságra törekedtek, hiszen az „információ”, csak igaz (1) vagy hamis (0) lehet.
Ám mi a helyzet, az ember érzelmi kapcsolataival? 
Az is átláthatóvá és egyértelművé válhat szorgalmas tanulás árán? Vagy abban a másvilágban, csak az életfogytig tartó tapasztalatszerzés tud valamiféle utat mutatni? De vajon a tapasztalat, biztos garanciát nyújt a helyes tájékozódásban, az emberi lélek útvesztőiben?
A legfőbb érzelmek netán leírhatóak „számok segítségével”, mint ahogy az információ maga?
A szerelem csak igaz lehet, vagy csak hamis? És a barátság?
Őszintén létezhet-e egy férfi és nő között?
Erre az egyszerűnek tűnő kérdésre képesek vagyunk csak 0-val vagy 1-sel felelni? Egyáltalán tudunk-e, akarunk-e? Hiszen a szív dolgaiban nem minden fehér vagy fekete, sok minden változhat, átalakulhat és megszűnhet...


Részlet:

"- Különben is, a ti profilotok szoftverfejlesztés és programozás, annyira még csak nem lehetsz jóban a főnökkel, hogy kikönyörögj nekem egy új munkakört… - fürkészte a férfit, olyan „ugye-ugye” arckifejezéssel, figyelmen kívül hagyva az előbb vázolt anyagi csőd lehetőségét. – Valami nagy dobás kéne! Valami sokkoló és meghökkentő, amivel felhívhatom a cégemre, a figyelmet! – gondolkodott hangosan Bruna.
- Bocsánat… - kezdett el  hirtelen szabadkozni Blas, mert a telefonja csörgése zavarta meg őket.
- Vedd fel nyugodtan! – mondta a nő, majd elkezdte dúdolni a barátja csengőhangját, ami nem más volt, mint a Real Madrid klubhimnusza. – Hala Madrid…, hala Madrid…ó! – csattant fel lázasan Bruna. – Ó, ez segíthet! – tágult hatalmasra a tekintete."

Sziasztok!
Gondoltam itt az ideje, megosztani néhány részletet, a készülő történetemből!
Elnyerte a tetszéseteket?
A prológus hamarosan!
Olivia

4 megjegyzés:

  1. Uramisten, Uramisten! :D Mikor megláttam a kis bejegyzésed, vigyorogtam órákig és most végre itt vagyok, hogy írjak neked *-* Amúgy szia! :D
    Annyira örülök, hogy jön egy újabb sztori, amit a te kezeid közül olvashatunk! :D Már maga ez a kis részlet érdekesség tett mindent. Várom a prológust és hogy belekezdj a történetbe! Rendszeres olvasóként már nyugodtan elkönyvelhetsz;)
    puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!:)
      El sem tudom mondani, nem még leírni, hogy mennyire jól esett ez a komi!*.*
      Köszönöm!*.*
      Örülök, hogy bárminemű pontosabb konkrétum nélkül, már biztos olvasó vagy! Remekül esik!:)
      Köszönöm megint!:) Ösztönözve lettem, hogy minél hamarabb hozzam!:) Igyekszem vele!:)
      Puszi, Olivia

      Törlés
  2. Szia Olivia! :)

    Mit is mondhatnék, mint hogy a készülő történeted elnyerte a tetszésemet, nem is kicsit. Nagyon kíváncsi vagyok rá, hiszen azt hiszem te is jól tudod, mennyire szeretem olvasni az írásaidat. Pár hónapos szünetem alatt és a visszatérésemkor azon gondolkoztam, hogy kik azok az írók akiknek a legszívesebben olvasom a történeteit, akik inspirálni tudnak engem is. És te bizony köztük vagy, szóval már alig várom! ;)

    Puszillak <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!:)
      Nagyon köszönöm! Remekül esnek a szavaid! Főleg, hogy inspirálónak tartod a történeteimet és a stílusomat! Nagyon, nagy bók! Köszönöm!:) *.*
      Igyekszem a sztorival!:) Remélem hamarosan tudom is hozni!:)
      Puszillak!:) <3

      Törlés