2013. augusztus 24., szombat

29.rész

Sziasztok!:) Meghoztam a friss részt! Őszintén szólva nagyon nehéz szülés volt! Az előző részt, szinte fénysebesen megírtam, de ezt, nem igazán! Megszenvedtem vele! Ez is magyarázza a rövidségét...Bár izgalomfokozásnak remélem megfelelő, még ha nem is lett a kedvenc részeim egyike! Elnézést az esetleges hibákért, nem néztem át annyira!
 Ezek után már csak egy rész  van hátra és egy epilógus!:) Az epilógust csak mostanában iktattam be, mivel nem úgy alakultak/nak az események végül, ahogy elterveztem. Köszönöm a 28.részhez érkező komikat és pipákat! Mindig remekül esik, hogy tetszik a munkám!:) Remélem most is számíthatok rájuk!
Olivia

Egy őszes úr kopogtatott megállás nélkül a fia ajtaján, rendületlenül és hangosan. Keményen püfölte a viseltes bejáratot, a csontos és ráncos ujjaival, ezáltal éles zajt keltve a társasház magányos folyosóján.
- Alex! Nyisd ki! – verte az ajtót Joaquim. – Három napja nem is hallottunk felőled! Aggódunk érted! – beszélt az idősebb férfi majdnem az egész Hernández család nevében, azért csak majdnem mert a nászútját élvező fiának egy szót sem szólt a történtekről. – Alex! Kérlek! 
- Jó napot! Segíthetek esetleg? – lépett ki hirtelen egy férfi, a szemközti ajtó mögül, megelégelve a ricsajt. – Alex-ot hiába keresi, egy hete nem láttam hazajönni! – hívta fel magára Joaquim figyelmét a szomszéd. - Szeretne neki esetleg üzenni? – kérdezte kelletlenül, mert kezdett nagyon elege lenni a szemközt lakó viselt dolgaival és annak idegesítő velejáróival…
- Bizton tudom, hogy otthon van! Csak itt lehet! – ellenkezett feszülten a férfival Joaquim, aki nem szerette, ha a tulajdon dolgába illetéktelenek beleszólnak. 
- Szerintem elutazott valahova egy hosszabb időre, mert egy nagyobb bőrönddel láttam távozni…
- Magának hobbija a fiam kukkolása, hogy ennyire tudja? – ripakodott rá az idősebb úr a kotnyeles szomszédra. – A fiam a családjával utazott el egy fontos eseményre, csak valószínű előbb visszatért…- osztotta meg a szomszéddal, noha nem szerette volna. – Alex! Az isten szerelmére, nyiss már ajtót! – folytatta a bejárat ütlegelését hevesebben.
- Nem csodálom, hogy kattant a srác, ha ilyen az apja… - közölte gunyorosan a férfi. – Ha nem hagyja abba rövid időn belül, akkor kihívom a rendőrséget csendháborítás miatt! – vetette oda foghegyről a szomszéd, majd egy határozott mozdulattal bevágta maga mögött az ajtót.
- Alex! – folytatta tovább a hangoskodást Joaquim, fittyet hányva az elhangzott fenyegetésre. – Kérlek, nyisd ki!
- Miért nem lehet békén hagyni az embert? – került elő végre, a lázasan keresett személy, az eddig csukott ajtó mögül. 
- Kisfiam! Végre megvagy! – sóhajtott egyet megkönnyebbülése jeléül az idősebb férfi, meglátva a szeretett gyermekét. – Miért tűntél el? Az esküvői incidens óta szinte a színedet se láttuk! Minden rendben? Gyere, beszélgessünk!
- Minek? Menj el! – ellenkezett rögvest Alex.
- Beszélgetnünk kell a történtekről! Engedj be! – erősködött továbbra is Joaquim.
- Dehogy kell! Kérlek, hagyj békén! Magányra vágyom! – tiltakozott továbbra is a fiatalabbik Hernández.
- Érzem, hogy valami nincs rendjén veled! Beszéljük meg! Segítek! – gesztikulált bőszen, a fia meggyőzése érdekében az ősz úr.
- Apa, minden rendben! – bizonygatta Alex. - Most pedig, kérlek, tűnj el innen! – hadarta, majd megpróbálta behúzni az ajtót a hívatlan vendége előtt, ám amaz gyorsabb volt, és a lábát odatéve megakadályozta a cselekedetet.
- Fontos lenne beszélnünk! Engedj már be, kérlek! – fixírozta Alexet, Joaquim, miután meghiúsította az elzárkózást. 
- Nem kell…
- Kisfiam, ismerhetnél már annyira, hogy addig nem tágítok innen, míg nem beszéltünk! – lépett még közelebb a gyermekéhez.
- Jó… gyere akkor – forgatta a szemeit Alex. – Hamarabb szabadulok… - sóhajtotta megadóan, mivel tudta, hogy milyen kitartó emberrel is került szembe.
- Egek! – kiáltott fel meglepődöttségében az idősebb férfi, mikor bebocsátást nyert a fia hajlékába. – Jézusom! – adott hangot ismét a döbbenetének, mivel a lakásban mocsok és bűz fogadta. Még a szokásosnál is rendetlenebb és elhanyagoltabb volt Alex rezidenciája. – Ha ezt édesanyád látná… - nézett körbe-körbe tágra nyílt szemekkel, ahogy besétált a nappaliba.
- A Mamának semmi köze nincsen a tulajdon lakásom állapotaihoz! Ha csak ezért jöttél, akkor…
- Alex! – vágott a gyermeke szavába Joaquim. – Eddig is tudtam, hogy mostanában valami bánt téged, de ezt látva… - mutogatott körbe a lakás szemétdombra emlékeztető nappalijában, ahol a legnagyobb számban az üres alkoholos üvegek és alumíniumdobozok voltak jelen. – Mi a baj? Mi miatt akadtál ki ennyire a bátyád esküvőjén? Ott, a helyszínen jobbnak láttam, ha nem kérdezősködöm… 
- Fogd fel, hogy nincs nekem semmi bajom! Hagyjál ezzel! – hárított máris Alex hevesen.
- Hónapok óta figyellek és a lagzin történtek óta…
- Nem történt ott semmi különleges! – csattant fel vehemensen, izzó szemekkel a fiatalabbik, a szoba közepén állva. - Csak berúgtam! – közölte feldúltan. 
- Fiam, te nem csak szimplán berúgtál, neked valami rohamhoz hasonló dolgod volt! Szegény Aurorára is jól ráhoztad a frászt élete napján!
- Meg is érdemelte az a hazudós cafka… - harapta el a mondata végét, ugyanis rájött közben, hogy ezt talán mégsem kellene az apja orrára kötnie.
- Mi? Miért hívód így Rorit? – döbbent meg ismét Joaquim. 
- Mindegy! Semmi! – tiltakozott indulatosan. - Jobb, ha most elmész! – kezdte el kifelé tolni az édesapját ingerülten.
- Fiam! Higgadj már le egy kicsit! – mordult fel határozottan Joaquim, mire Alex abbahagyta a taszigálást. Mi ez sok belső agresszivitás? Egyáltalán mi lett belőled? Egy erőszakos és iszákos állat! – válaszolta meg a tulajdon kérdését ingerlékenyen a férfi. – Azonnali magyarázatot követelek! Most! – villámlott meg az ősz úr tekintete. – Kezdve azzal, hogy az esküvőn történtek után miért szívódtál fel!?
- Megtaláltál, nem szívódtam fel! – közölte kelletlenül Alex.
- Rosszabb vagy, mint kamaszkorodban! Bár akkoriban legalább nem voltál gyáva…
- Nem vagyok én gyáva! – csattant fel most a fiatalabb Hernández felpaprikázva.
- De gyáva vagy, mert nem mersz a családodtól segítséget kérni!
- Minek kéne nekem segítséget kérnem? Minden rendben van velem! – jelentette ki határozott, emelkedett hangon. – Ezt te magad sem hiszed el!- replikázott máris egy hang a fejében.  - Te is tudod, hogy mostanában örülten kezdesz viselkedni…- mondta egy másik. - Ideje lenne diliházba menned, ám ott aztán meg végképp nem választana téged Aurora!- közölte egy harmadik, egy eddig nem hallott hang. Alex csak zavartan, csukott szemekkel rázta a fejét, hogy elhalkuljon a fejében lévő hangzavar…
- Hahó! Most mi történt? – kérdezte Joaquim a gyermekétől. Mivel ismételten aggodalomra okot adóan kezdett viselkedni…
- Aurora igazából engem szeret! – jelentette ki üvöltve, zaklatott tekintettel Alex, mivel zsongott a feje a sok-sok tanácstól és beszédtől...
- Tessék!? – képedt el már sokadszorra aznap Joaquim.

*
Aurora percek óta letaglózva bámulta a kusza sorokat a kezében lévő papiroson.
- Ez mégis mi a fene? – futott át az agyán elsőre. – Ez most komoly? Tényleg azt hiszi, hogy mi ketten? Örült! –járatta szemeit zavarodottan a padló és a levél között. – Viszont, akkor igazam volt!- jutott hirtelen eszébe a lagzis eszmefuttatása. - Tényleg ő, a hibbant hódolom, és ezért volt ennyiszer a nyakunkon…, de mégis honnan szedi ezeket a képtelenségeket!? Még hogy én és ő? Istenem! – szalad ráncba a homloka hirtelen. – Ha ezt Xavi meglátja…- gyűrte össze idegesen az egyébként is viseltes papírt, hiába védte eddig boríték. Simán bekavarhat az eddig remekül induló házasságunkba! Mindent tönkretehet! – pattant fel idegesen a helyiségben lévő ágy széléről. – Amint hazaértünk megkeresem  és beszélek azzal az idiótával! – határozta el magában a dolgokat Aurora, még ha ezzel titkolóznia is szükséges az újdonsült férje előtt. Valahogy jobbnak látta most ezt a dolgot titokban tartani egyelőre, noha nem szívesen, mivel ez igencsak gyanúba keveri… 
Viszont mégis ki szeretné azt hallani a mézeshetei vége felé, hogy a felesége csalja a tulajdon testvérével, még ha ez csak egy szemenszedett hazugság is!? Nem igazán akarta elrontani az eddig paradicsomi útjukat, másrészről pedig túlontúl félt a levél által kiváltott reakciótól is.

*
Joaquim hosszú napok óta kiábrándultan és leverten elmélkedett Alex vallomásán. Valahogy sehogy-sem tudta megemészteni a hallottakat, egyszerűen nem akarta elhinni az egész történetet. 
A legkisebb fiáról még a legvadabb álmában sem gondolta volna, hogy képes lenne ilyet tenni a tulajdon vérével, a szeretett és nagyra becsült bátyjával! Ez a tett bizony tönkre fogja tenni a fiai kapcsolatát, megeshet, hogy végérvényesen, mely az egész család hangulatára kihathat!
Aurorában pedig a végletekig csalódott, mivel Ő már első percektől kezdve bizalmat szavazott a leányzónak, mikor a család nagyobb része akadékoskodott a fiatal kora miatt.
Egyszerűen nem tudta összerakni a dolgot! Valahogy nem illet össze semmi! Ám az bosszantotta a legeslegjobban, hogy ebből az egész afférból nem tűnt fel neki semmi! Sőt még csak nem is gyanított semmit sem, ahogy szinte senki a családból, a barátokból és még a szenzációra éhes médiából sem! Fogadni mert, hogy ez Xavit is hidegzuhanyként fogja érni…, pedig remélte, hogy hamarosan nagyapa lehet…
A legrosszabb mégis az volt számára az egészben, hogy nem tudta mégis, hogyan kezelje ezt az egész helyzetet. Mindennap idegőrlő órákat tanakodott arról, hogy elmondja-e a feleségének, a szűkebb családnak és legfőképp Xavinak az értesüléseit, ám ő inkább mégis a titkolózást választotta. Valami azt súgta neki, egyre erősebben, hogy utána kéne járnia dolgoknak vagy csak megvárni, míg ismét Barcelonában nem lesz az ügy összes főszereplője.

*
A fehér gépmadár kereke vészesen közeledett a barcelonai reptér kettes kifutójának aszfaltcsíkjához, mely pirosan és sárgán villódzva jelezte pontos hollétét.
A repülő pilótái egy könnyed manőver keretében tették le a földre az égi masinát, melynek kimerült utasai csak ezért a pillanatért ácsingóztak  szinte az utazás kezdetétől fogva.
- Hölgyeim és Uraim szerencsésen megérkeztünk Barcelonába, ahol a pontos idő: hajnali három óra, az időjárás pedig kellemesen meleg. Köszönöm, hogy a mi légitársaságunkat választották, jó szórakozást kívánok a katalán fővárosban a személyzet minden egyes tagja nevében! –töltötte be a Miami – Barcelona járat kapitányának reszelős hangja, a gép fedélzetét. 
Ezek után a jármű, pár méter gurulás után állt be véglegesen, a megfelelő ’kapuhoz’, majd a mindig mosolygós stewardesek nekiláttak sürgölődni, hogy az utasok azonmód elhagyhassák a fedélzetet. 
A reptér várótermében Aurorát és Xavit, a páros legnagyobb meglepetésére, Raquel és párja, Javier
üdvözölte néhány álmos fotós társaságában.
- Hola! – szaladt a barátnője elé Raqu, hogy minél előbb megölelhesse. – Üdv itthon, ismét! – intett közben Xavinak is mosolyogva.
- Hola, kismama! – viszonozta a gesztust a szőke hajú lány is. – Hát ti? – kérdezte kíváncsi hanglejtéssel, ugyanis a hajnali landolásuk végett, nem számítottak semmiféle köszöntőbizottságra a sajtó képviselőin kívül.
- Csak nem hagyhattuk, hogy taxival menjetek haza – lépett oda a csoportosuláshoz Javier is, majd üdvözölte a frissen megérkezetteket.
- Ó, micsoda gesztus! Köszönjük! – eresztett meg egy hálás mosolyt a labdarúgó Javier felé, hiszen teljesen kimerült volt a hosszú utazástól és semmi kedve nem volt még a taxi rendelésével és megvárásával foglalkoznia. Minden vágya az volt, hogy hamar a saját ágyába kerüljön, majd Rorit átkarolva elaludjon.
- Köszönjük! – válaszolta Aurora energikusan. Ő aztán teljesen be volt sózva, nem számított a hajnali időpont és az órákig tartó fárasztó utazás. – Gyönyörű pár vagytok! Csodás szülők lesztek! Annyira örülök nektek! – tárta szét a kezeit a barátai felé, hogy most ő kezdeményezhessen egy ölelést.
- Gratulálok! – csatlakozott a középpályás is a felesége szavaihoz, noha furcsállta, hogy most ennyire beszédes és felszabadult, mivel a nászútjuk utolsó napjaiban kissé feszült és gondterhelt volt valami miatt. Valami miatt, amit nem osztott meg vele!
- El kell mesélnetek mindent! Mit mondott az orvos, hány hónapos a gyerkőc és legfőképp minden rendben van vele? – lendült bele a dolgokba Rori, ugyanis Raquel a telefonba csak annyit tudott közölni, hogy tényleg terhes és, hogy Javier nagyon is örül neki.
Mindeközben a boldog négyes komótosan elindult a csomagokkal a járművük felé, majd iparkodva bepakoltak a bőröndöket. Fél órás kocsikázást követően  meg is érkeztek a házaspár villájához, ahol egy érdekes dologra lettek figyelmesek. Az építmény nappalijában égett a villany. A házaspár nem érette a dolgot, mivel üresen hagyták itt a házat és csak annyit bíztak a Hernándezékre, hogy locsolják meg a növényeket és szellőztessenek ki néhanapján.
- Lehet a szüleid, vagy a keresztszüleim – közölte Rori, mivel tudomása szerint csak nekik volt pótkulcsa és riasztókódja a villájukhoz.
- Vagy betörő… - aggodalmaskodott Raqu.
- Csak nem olyan amatőr, hogy felkapcsolja a villanyt, mikor az már messziről látszik az utcában – felelte Xavi, Raquelre nézve. – Biztos még egy szerettünk, aki meg akart minket lepni, csak nem a reptéren – indult el határozottan egy bőrönddel a kezében a tulajdon háza felé. A kulcs elfordítása után, kattant a zár és már bent is találta magát a villa előterében.
- Alex! – nézett a focista szeretetteljesen az öccsére. – Jó téged látni! – A többiek is itt vannak, jól gondolom? – pakolta le a csomagot a kezéből a fal mellé. – Mi ez a szag? Mintha kocsmát nyitottál volna…
- Alex!– lépett be a házba Aurora is, majd ráncba szaladt homlokkal konstatálta, hogy ki a’ meglepetésvendég’.
- Nincsenek, csak én vagyok… - válaszolta felszínes nyugalommal a férfi, akinek szemei zavartan kavarogtak.
- Köszi, öcskös, hogy megvártál minket üdvözölni, de hulla fáradtak vagyunk, ha nem gond , majd holnap mesélünk – csevegett a középpályás.
- Nem üdvözölni jöttem titeket…, hanem Auroráért! - jelentette ki.
- Tessék? – értetlenkedett a focista, a Raquel és Javier párossal egyetemben.
- Alex! – szólította meg jeges hangon, szinte fenyegetően Aurora, a legfiatalabb Hernándezt.
- Jól hallottátok! – szorult ökölbe Alex keze. - Szerintem itt az ideje a szennyes kiteregetésének, mégha ez egyeseknek fájni is fog…



4 megjegyzés:

  1. Szia Olivia! :)
    Már nagyon vártam a részt, és teljesen megértem. Van olyan, hogy nehezebben megy egy-egy rész megírása, ismerős helyzet. Nekem nagyon tetszett. Tényleg! :)
    Alexre ráfér egy diliház most már tényleg. Egyre ijesztőbb a srác. Azt hittem az apja képes lesz rá hatni, de... még az ő fejét is teletömi hülyeségekkel. Nem normális. Joaquim meg most örlődik. Remélem nem hisz Alexnek, és inkább utánajár a dolgoknak. Ne rontsa már el ezt a házasságot a srác... Még csak most kezdődött el igazán a közös életük...
    Rorit megértem, de az a helyzet, hogy ebből így botrány lesz, mert titkolózott. Xavi sem hülye...
    Raquelnek és Javiernek örülök. Szép kis család lesznek. Nagyon aranyosak együtt. :)
    Kíváncsian várom az utolsó részt az epilógust.
    xoxo

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Vivian!:)
      Köszönöm a komit!:) Köszönöm a kedves szavakat!:) Igen, van úgy, hogy nem megy sajnos, de túl kell lendülni.:)
      Joaquim nehéz helyzetben van, hisze mégiscsak a fia szava áll szemben egy másik emberével, hiába kedveli is Rorit. Végül az öregúr csak a megfelelő döntést hozza meg!;)
      Próbáltam érzékeltetni a dilemmát, hogy miért is választotta a titkolózást Aurora, de ebből bizony botrány lesz! Minden ki fog derülni!:);)
      Már olvasható is a folytatás!:)
      Köszönöm, hogy benéztél!:)
      Puszi, Olivia

      Törlés
  2. Szia, szia!
    Végre, végre új rész *-* Nagyon-nagyon vártam, és megint csak tökéletes részt hoztál a mennyiségétől függetlenül is, mert szerintem így lett tökéletes.
    Alex... Alex... nem tudom mi lehet vele, de tényleg nagyon fura és ijesztő is ez egyben már. Kicsit az apjában is csalódtam, hogy ezt csak így egyről a kettőre el is hitte. Oké, a fia mondjuk, de azért megkérdőjelezhette volna. Valahol igaza van Rorinak, hogy nem tenne jót ez a friss házasságuknak, ám a titkolózás... tényleg okot ad arra, hogy azt higgyék a többiek, hogy igaz.
    Nagyon örülök Raqu és Javiernek, nagyon összeillenek, és aranyosak együtt. Kíváncsi leszek a kisbabájukra is, na, meg örülök neki, hogy Javier is boldog a bébitől. Aztán a vége.. tyűha, mi lesz itt? Remélem Xavi nem fog hinni az örült öccsének. Nem is tudom, hogy Rori hogyan fogja ezt majd megmagyarázni, vagy elhitetni velük, hogy kattant a srác. Várom a folytatást, vagyis a végét, na, meg az epilógust is. Siess vele! :) Remélem a sztori után sem hagysz cserben minket, és hozol még minimum ennyire jó sztorikat :D
    puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!:)
      Köszönöm a komit!:) Örülök, hogy ennyire vártad már!:) Köszönöm!:) Sokat jelent!:)
      Joaquim ezért is őrlődik, hiszen a fia az a fia, de valahogy nem igazán tudja ezt az egészet elhinni a leányzóról! A következő részben kiderül, miképp cselekedett Joa!:);)
      Igen titkolózni mindig rossz, és így tényleg gyanúba keveri magát!
      Szerintem is szép pár, szeretem őket "együtt" írni!:)
      A folytatás már olvasható!:)
      Köszönöm ismételten a komit!:)
      Van már egy-két ötletem!:)
      Puszi, Olivia

      Törlés